• Beide herenteams van Tremeg speelden afgelopen zondag in Gemert tegen Groene Ster uit Zevenbergen. Beide verenigingen behaalde één overwinning.

    Na de winst tegen Wanroij in de bekercompetitie afgelopen dinsdag, traden de heren 2 aan tegen Groene Ster 3 uit Zevenbergen, welke ruim de ranglijst aanvoeren. Tremeg begon in de verdediging net te afwachtend waardoor Groene Ster in de beginfase kon uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Hierna organiseerde Tremeg hun verdediging beter waardoor ze meer grip op de aanval van Groene Ster kregen. In de aanval had Tremeg moeite met de verdediging uit Zevenbergen. De kansen die werden gecreëerd werden helaas niet verzilverd met doelpunten. Hierdoor keek Tremeg in de rust tegen een 6-12 achterstand aan. In de tweede helft bleef de verdediging van Tremeg fel en actief staan, waardoor er stevig verdedigd werd. Helaas worden er in de aanval te veel goede kansen gemist, waardoor het opgelopen gat niet gedicht kon worden. Na 60 minuten handbal stond er een eindstand op het bord van 14-21.

    Na de wedstrijd van heren 2, verscheen heren 1 van Tremeg op het veld. Zij namen het op tegen Groene Ster 1. Na een aantal weken nipt verloren te hebben, werd het tijd om weer eens punten te pakken. Tremeg kwam goed uit te startblokken, en wist in de eerste aanval meteen te scoren. Ook de dekking stond goed. De voorsprong voor Tremeg breide zich uit. Echter, nadat er voor het eerst een gat van 4 punten verschil werd geslagen, wist Groene Ster zich mede door slordigheden aan de kant van Tremeg weer terug te knokken in de wedstrijd. De teams waren in de eerste helft erg aan elkaar gewaagd. Tremeg heren 1 ging de rust in met een voorsprong van twee punten. Na een peptalk van Henk Strik maakte de heren van Tremeg in de tweede helft het verschil. Groene Ster kwam niet meer dichterbij dankzij het goede keeperswerk van Jasper Brouwers. Hij wist zijn team op de been te houden in een fase waarin Tremeg niet tot scoren kwam. Het bleef lang spannend en er waren tijdstraffen aan beide zijdes. Met een strafworp bracht Joop van Dommelen het verschil weer terug op vier punten. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd kwam de winst niet meer in gevaar. De wedstrijd werd afgesloten met een eindstand van 24-19. Een mooie opsteker voor de heren!

    Volgende week zaterdagavond treedt heren 1 in Voerendaal aan tegen Gemini, de geduchte concurrent van vorig seizoen. Heren 2 speelt dan in Heesch tegen Dynamico.