maandag , 26 oktober 2020

Tremeg heren B winst, Dames B voert ranglijst aan

De heren B van Tremeg speelde zaterdag de uit wedstrijd tegen Handbal Someren. Vorige week werd overtuigend gewonnen van Helios en vandaag zou dat weer kunnen tegen de hekkensluiter.

Coach Arno Reijnders koos ervoor om in de verdediging afwisselend offensief en defensief te spelen. Een vorm waarbij de tegenstander zich niet kan instellen op welk aanvalspatroon zij willen spelen. Dit werkte uitstekend waardoor Someren nauwelijks tot scoren kwam. Aanvallend ging aanvankelijk Tremeg mee in het langzame spel van de tegenstander waardoor de omschakelingen minder snel verliepen. Toch waren er mooie aanvallen in de 4e fase vanuit individuele doelgerichte acties, door onder meer Youri Hendriks en Job van de Heijden. Ruststand 6-15.

Steven Besselink
Foto gemaakt door Randy van de Poel

In de tweede helft liet Tremeg zich minder beïnvloeden door het langzame spel waardoor ook mooie fastbreaks waren te zien waarbij de bal snoeihard in de goal belanden. Coach Arno Reijnders koos er in deze fase van de wedstrijd voor om spelers op andere posities neer te zetten. Het spel wordt dan van een andere kant bezien waardoor andere mogelijkheden ontdekt kunnen worden, hieruit scoorde Steven Besselink een aantal keer mooi vanaf de cirkel. Eindstand 9-23

De dames B van Tremeg speelde zondag de uitwedstrijd tegen Aristos uit Best. Omdat de dag ervoor de nummer 1 en 2, Dos’80 en Helios gelijk hadden gespeeld kon Tremeg bij winst de ranglijst gaan aanvoeren.

Tremeg opende met een defensieve verdediging om te bezien wat Aristos in huis had. Dat bleek in de openingsfase aanvallend vrij weinig. De keerzijde was dat de aandacht bij Tremeg verslapte en kwamen beide ploegen traag uit startblokken. Toch wist Tremeg in de 4e fase systeemhandbal te laten zien waarbij uiteindelijk vanuit de eerste lijn onder meer Vera van de Linden en Maren van der Vliet tot scoren kwamen. Ruststand 5-7.

Foto gemaakt door Randy van de Poel

In de tweede helft werd er door Tremeg doelgerichter gehandbald en ging het tempo omhoog en werd het spel spectaculairder om naar te kijken en waren er doelpunten te zien uit de 2e fase waarbij onder meer Sanne Verbrugge en Niemke Strijbos scoorde. Hierbij brengt het team vanuit de omschakeling de bal snel op en voordat de tegenstander de verdediging heeft georganiseerd wordt er gescoord. Door winst pakt Tremeg de koppositie over, eindstand 15-19

Programma zaterdag 16 november

10.10 uur D1 – Habo

10.55 uur E1 – PSV

11.50 uur DC1 – Bergeijk

12.50 uur HC1 – De Sprint

13.50 uur DB1 – Bedo

Programma zondag 17 november

10.10 uur HB1 – Apollo

11.10 uur DA1 – Bedo

12.20 uur DS2 – GHV

13.40 uur DS1 – Avanti

15.00 uur HS1 – Aristos

16.10 uur HS2 – MHV

Comments are closed.

Scroll To Top