• Een opmerkelijke prestatie voor de handballers van Tremeg. Zij kwamen dit jaar voor het eerst uit in de hoofdklasse en wisten op grandioze wijze het kampioenschap binnen te slepen. Hierdoor promoveren zij naar de Tweede Divisie en spelen zij komend seizoen wedstrijden in heel Zuid-Nederland.

    Aan het begin van het seizoen was het vrijwel ondenkbaar dat ze dit jaar zouden gaan strijden om het kampioenschap. Het handbalteam, onder leiding van Henk Strik en Gerrie Snoeks, diende in 2021 na een half corona-seizoen een verzoek tot promotie in. Daardoor kregen de heren de mogelijkheid om op een hoger niveau mee te spelen. Een kwakkelend begin van het seizoen gaf dan vooralsnog weinig aanleiding om te dromen over het kampioenschap. Toch wist de ploeg de competitie naar eigen hand te zetten en langzaam maar zeker de ranglijst te beklimmen. “Het team heeft laten zien dat met onze spelwijze we nauwelijks ruimte laten voor onze tegenstanders om daar iets tegen in te kunnen brengen”, aldus Joop van Dommelen, een van de spelers. “Dat leidt dan ook regelmatig tot aantrekkelijke en opwindende wedstrijden om te zien. Het thuispubliek heeft op de tribune van Molenbroek dan ook het nodige spektakel mee mogen maken.”

    Het kampioenschap lag voor de handballers al een paar weken in het verschiet, maar was alles behalve vanzelfsprekend. Met een nipte voorsprong ten opzichte van concurrent Gemini uit Voerendaal waren ook de laatste punten cruciaal voor de titel. De overtuigende zege van 35-24 op Sittardia HS2, de nummer drie in de competitie, en de reglementaire zeges van afgelopen week waren voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Dit werd dan ook afgelopen weekend uitgebreid gevierd met een feestelijke ronde op de platte kar. Aansluitend was er een afsluiting van het seizoen met alle seniorenteams, vrijwilligers en sponsoren.

    De spelers uit de huidige selectie allemaal hebben aangegeven volgend jaar weer te willen strijden voor een plek in de selectie. “Hoe hoger het niveau, hoe mooier het spel wordt”, benadrukt Van Dommelen. “Dat belooft heel wat voor volgend seizoen. Dan zien we graag ons publiek weer terug en zetten wij ons beste beentje voor om hen het spektakel te geven waarvoor zij graag komen.”