• Handbalvereniging Tremeg had afgelopen weekend een druk wedstrijdprogramma. Zo speelde de heren 1 een spannende derby tegen Habo’95 uit Boekel en stond de D1 tegenover H.V. Bergeijk.

   

  De heren van Tremeg en Habo’95 waren aan elkaar gewaagd in sporthal Molenbroek in Gemert. Het ging direct gelijk op. Tremeg kreeg al vlug een twee minuten-tijdstraf voor Kinoe Verhoeven. De hele eerste helft bleef Habo’95 met één punt voor. Ondanks wat tegenslag kreeg Tremeg goede en snelle aanvallen van de grond. De teams gingen met 11-10 de rust in waar coach Henk Strik de groep stevig toesprak.

   

  Tremeg ging goed de tweede helft in. Door behoorlijk wat snelheid en wat fouten van Habo’95 pakte Tremeg een voorsprong van drie punten. Toen de spannende laatste tien minuten: enkele tijdstraffen en om en om doelpunten. Tremeg kreeg nog een tijdstraf voor Stijn Emonds die een belangrijke rol speelt in de dekking. Vlak voor het einde stond Tremeg met één punt voor en had Habo’95 nog één kans in de laatste seconden. In die vrijeworp maakte de Boekelse club een doelpunt. Dit maakte een gelijkspel met een eindstand van 24-24.  

  Ook de D1 van Tremeg speelde een spannende wedstrijd afgelopen zaterdag. Tremeg kwam op een voorsprong van 4-1. Bergeijk ging daardoor verder naar achter verdedigen, zodat Tremeg moeilijker kon scoren. Dit leidde tot een ruststand van 6-5 in het voordeel van Bergeijk. In de rust werd besproken dat er meer afstand van de verdediging genomen moest worden, zodat er meer ruimte zou komen om te schieten. Dit ging beter in de tweede helft en tot twee minuten voor tijd ging het gelijk op met een stand van 10-10 op het scorebord. Uiteindelijk kreeg Tremeg op het laatste moment nog twee goals tegen, waardoor de eindstand 12-10 was voor Bergeijk.

  Het handbalweekend werd zondag afgesloten in Harmse Sportcafé. Tremeg wenst iedereen fijne feestdagen en we zien onze supporters graag in het nieuwe jaar op 15 januari bij de eerstvolgende thuiswedstrijd.