woensdag , 28 oktober 2020

Dames 2 en C Tremeg goed op stoom

Zondag speelden dames 2 thuis tegen PSV uit Eindhoven. De nummer 1 en 2 tegenover elkaar en dus voor Tremeg de wedstrijd waarin het kon laten zien dat het niet voor niets de ranglijst aanvoert. Toch waren er zorgen bij aanvang vanwege keepersproblematiek, hierdoor werd Merle Hendriks van dames B opgeroepen door coach Rene Huijbers.

Tremeg was in de eerste periode van de wedstrijd niet scherp en keek al snel tegen een achterstand van vijf doelpunten. Het was vervolgens wel het signaal om actie te ondernemen, midden-opbouwer Ilvy van den Elsen stuurde vervolgens haar team in het veld. Tremeg kwam terug door mooie doelpunten vanuit de opbouw van onder meer Denise van Berlo en Robin Kuijpers. Ruststand 13-13.

De tweede helft was Tremeg sneller in de omschakeling en had PSV geen kans een verdediging tijdig te organiseren. Hierdoor kwamen de doelpunten vanuit de fastbreaks en de tweede fase, en deze scoorden onder meer Daisy Manders Floor Donkers. Mede door het goede verdedigen en ook van de debuterende keepster werd het uiteindelijk 28-23.

Afgelopen weekend speelden de dames C van Tremeg uit tegen PSV in Eindhoven. In deze wedstrijd was het nummer 1 Tremeg tegen de hekkensluiter. Vorige week had Dos 80 verassend gewonnen van MHV, waardoor Tremeg de koppositie op de ranglijst kon overnemen in deze spannende competitie. Werken aan het doelsaldo was de opdracht

Aniek van den Heuvel
Foto gemaakt door Randy van de Poel

Tremeg opende meteen met snel spel en liet fastbreaks zien die er snoeihard werden ingegooid door onder meer Loes Dortmans en Aniek van den Heuvel. Dat betekende al snel een voorsprong pakken die niet meer werd weggegeven. Russtand 4-11.

De tweede helft ging Tremeg verder met goed verzorgd spel, zowel in de omschakelingen als in de vierde fase. Hierin speelt de aanvallende ploeg de zogenaamde systemen en waarin van positie wordt gewisseld. Dat is verassend en moeilijk voor de verdedigende ploeg, voor Tremeg scoorden vervolgens onder meer Marle van den Heuvel, Anouk van de Kerkhof, Liek smulders en Tessa Lankveld. Keepster Jolijn Penninx zorgde dat PSV nauwelijks kon scoren, eindstand 9-22.

Comments are closed.

Scroll To Top