zaterdag , 30 mei 2020

Tremeg heren door snelheid winst

Afgelopen zondag speelde de heren van Tremeg tegen Olympia uit Oss. Deze dag moest de vergissing in de vorige wedstrijd tegen Oranje Wit weggepoetst worden tegen een tegenstander die qua sterkte gelijkwaardig is.

Vanaf de start opende beide teams sterk in hun verdediging en dat betekende dat er weinig doelpunten te zien waren in de eerste fase van de wedstrijd. Aanvallend wist Tremeg te scoren vanuit de snelle omschakelingen maar in de vierde fase waarin systemen gespeeld worden werd er gehaast afgerond en te vaak gemist. Ruststand 10-7

De tweede helft oogde Tremeg meer als een collectief in de aanval en dat leidde naar een tussenstand van 14-10. Daarna kwam Olympia dichterbij en werd het 18-18. Toch vindt coach Antoon van Kessel dat zijn team volwassener wordt omdat juist in deze cruciale fase Tremeg het koppie erbij pakte en in de laatste minuten uit wist te lopen naar de eindstand van 21-18. Vorig seizoen werd dan nog wel eens ongelukkig de winst weggeven in de laatste minuten, dat is veranderd. Toch zal het dit seizoen nog werk aan de winkel zijn op het gebied van systeemhandbal.

Dames 2 speelde afgelopen zondag de derby tegen Acritas uit Bakel. In zo´n wedstrijd is er altijd de gezonde rivaliteit naar het team uit de omliggende gemeente, en zeker deze wedstrijd omdat winst het behoud van de koppositie zou betekenen.

Voor deze wedstrijd werd een compacte defensieve verdediging neergezet en dat betekent hard werken om de vrije ruimte zo klein mogelijk te houden. Tremeg slaagde daar prima in waardoor Acritas nauwelijks tot scoren kwam. Tremeg wist het doel wel te bereiken met aanvallen uit de 1e en 2e fase, hoewel er ook een aantal ballen werden gemist. Ruststand 8-5.

De tweede helft moest er nauwkeuriger omgegaan worden met de mogelijkheden uit de 2e fase. En dat hadden de dames goed begrepen, de doelpunten machine kwam op gang met afstandschoten van onder meer Ilvy van den Elsen. Ook in de verdediging werd deze tactische vorm collectief goed uitgevoerd en al wist Acritas het doel soms te vinden kwamen zij keepster Dianne Bosch tegen. Door haar uitstekende keeperswerk werd zij “the woman of the match”, eindstand 19-8

Ilvy van den Elsen Foto gemaakt door Randy van de Poel

Programma

Zaterdag 2 november

10.10 uur E1 – Bergeijk

11.05 uur D1 – PSV

11.50 uur HC1 – MHV

12.50 uur DB1 – Helios

13.50 uur DC1 – PSV

Zondag 3 november

10.10 uur HS2 – Helios

11.30 uur DS1 – Helios

12.40 uur DA1 – Blauw Wit

14.00 uur HS1 – Bed

15.10 uur HB1 – Helios

14.35 uur DS2 – PSV

Comments are closed.

Scroll To Top