zaterdag , 30 mei 2020

Tremeg heren 1 mist op één punt haar doelstelling

Afgelopen weekend speelden de heren van Tremeg de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen de kampioen Groen Ster uit Zevenbergen. In de thuiswedstrijd werd verloren met 20-26, maar was het lange tijd spannend. Om de derde plek op de ranglijst te behouden moest Tremeg in deze wedstrijd nog even alles uit de kast halen.

Tremeg ging goed van start maar al snel werd zichtbaar dat de kampioen Groen Ster in hun laatste thuiswedstrijd aan het publiek wilde laten zien wie de beste was. Tremeg liep daardoor achter de feiten aan maar kon aan het eind van de wedstrijd met opgeheven hoofd het veld verlaten vanwege de strijd die zij geleverd hadden.

Stijn Emons
Foto gemaakt door Randy van de Poel

Vervolgens was het een dag wachten op de wedstrijd van de nummer twee tegen de nummer vier. Tot ieders verbazing won Olympia waardoor zij de derde plek van Tremeg overnamen. Hiermee eindigt Tremeg dit seizoen op de vierde plek op één punt achterstand. “We hebben in een paar wedstrijden net niet het geluk gehad te winnen”. Coach Toon van Kessel doelt hier op het gelijkspel tegen Bedo en Desk en het verlies tegen Oranje Wit en Saturnus met één doelpunt verschil. Met trots verteld Toon van Kessel verder want met uitzondering van de wedstrijden tegen de kampioen Groene Ster heeft Tremeg van de andere tegenstanders kunnen winnen. En hoewel de doelstelling aan het begin van het seizoen, het halen van plek drie was uitgesproken spreekt coach Toon van Kessel daarom toch van een geslaagd seizoen.

Tremeg is het afgelopen seizoen gegroeid in het spel. Op trainingen is er dan ook veel aandacht geweest om het spel nog sneller te maken in de omschakelingen en zijn fysieke en mentale onderwerpen aan de orde geweest. Ook zijn kwaliteiten binnen het team beter tot zijn recht gekomen door positiewisselingen door te voeren. In verdedigend opzicht echter kan Tremeg nog stappen maken, waardoor effectiever de aanval van de tegenstander kan worden afgeslagen of verstoord.

Afgelopen jaren zijn ook de heren A meegenomen in de spelvisie en trainingen van het vaandelteam en zijn nu klaar om de volgende stap bij de senioren te maken. Coach Toon van Kessel zegt dat hij ook volgend seizoen weer de scepter gaat zwaaien bij Tremeg samen met zijn assistent Ger Snoeks omdat hij nu al weet dat het een veel belovend seizoen gaat worden maar ook omdat hij veel plezier heeft met deze fantastische groep mannen.

Comments are closed.

Scroll To Top