vrijdag , 23 augustus 2019

Tremeg DS1 zet concurrenten op achterstand

Afgelopen zaterdag speelde Tremeg de uitwedstrijd tegen Oktopus uit Eindhoven. Oktopus heeft na een mindere start een goede reeks wedstrijden achter de rug en wist enkele weken geleden van Manuel de nummer 3 op de ranglijst te winnen. Dat deze wedstrijd belangrijk was blijkt uit de statistieken, immers bij verlies zou de nummer 2 gevaarlijk dichtbij kunnen komen.

Tremeg koos bij de start voor een defensieve verdediging, dit bleek bij de thuiswedstrijd een succes formule omdat Oktopus weinig van afstand tot scoren komt. Ook nu bleek dit het geval en werd door Tremeg een voorsprong gepakt van 4 doelpunten. In de aanval werd het meest gescoord uit systeemhandbal en leidde tot een ruststand van 9-12.

In de tweede helft werd er door Tremeg zelfs nog beter gespeeld en dat kwam deels ook door het mindere spel van de tegenstander. De verdediging van Oktopus liet voldoende ruimte om middels snelle acties tot scoren te komen, met name Anne van Els profiteerde hier veelvuldig van. Ook vanuit de fastbreak en tweede fase scoorde tremeg makkelijk. Met nog 15 minuten op de klok begon Tremeg aan het slotakkoord waarbij het afstand nam. De hele wedstrijd was er een voorsprong van ongeveer 5 doelpunten. Uiteindelijk won Tremeg met 16-27 en blijft daarmee de ranglijst aanvoeren.

Jill Bronneberg
Foto gemaakt door Randy van de Poel

Ook beide E teams van Tremeg speelde afgelopen zaterdag hun wedstrijd. E1 speelde tegen Aristos en E2 tegen de Sprint. Bij deze jonge kinderen is spelplezier het belangrijkste. Dat betekent dat er nog geen vaste teamopstellingen is en kinderen zonder beperking gebruik kunnen maken van het hele speelveld. De bedoeling in de verdediging is zo snel mogelijk de bal op de tegenstander veroveren. Vroeger werd nog wel eens geroepen dat de kinderen moesten overspelen naar elkaar. Met de nieuwe handbalvisie voor de jongste jeugd is dat veranderd. In de aanval is de bedoeling zo doelgericht mogelijk te handballen gericht om doelpunten te maken, en de acties die daarbij ontstaan bepalen of je op doel schiet of overspeelt. Hierdoor ontstaat er bij de jongste kinderen al een dynamisch spel wat leuk is om te doen en geweldig om naar te kijken, zeker wanneer je de kinderen enthousiast boven op een bal ziet duiken om deze te veroveren en vervolgens naar de goal van de tegenstander ziet sprinten om te scoren.
Mooi meegenomen was ook dat beide teams wisten te winnen met respectievelijk 16-3 en 26-4, een mooie opsteker voor; Meike Melis, Marith Verspaget, Marlou Peters, Suze v. Nuenen, Lize v.d. Heuvel, Nora de Laat, Jill Bronneberg, Sjors Senders, Sjors Senders, Cas Luursema, Sven v. Doorn, Jens v. Zeeland, Lamies Hussien, Jelle Verbrugge, Quinn Haverkort, Ihat en Efe.

Comments are closed.

Scroll To Top