woensdag , 23 januari 2019

Thomas, Maren en Sanne van HV Tremeg geselecteerd voor Handbalschool Brabant

Terwijl de Nederlandse handbalteams zich voorbereiden op het WK in Frankrijk (dames) en het EK in Oostenrijk (heren) waren Thomas van der Vliet, Maren van der Vliet en Sanne Verbruggen de afgelopen weken bezig met de selectietrainingen bij Handbalschool Brabant.

In een 3-tal trainingen op zaterdagochtend in ‘t Kwadraat te Tilburg, werden de spelers getraind en bekeken door toptrainers van het Nederlands Handbal Verbond. Ook dit jaar waren er vele aanmeldingen en het niveau van de spelers was hoog. De selectiecriteria bestonden uit: fysieke-, mentale-, en sociale vaardigheden en bovendien stond tactiek en techniek op de lijst. Op weg naar de top vallen er ook helaas spelers af, daar hoorde de spelers van HV Tremeg niet bij. Na de 3e training kregen Thomas, Maren en Sanne te horen dat zij zich weer bij het selecte groepje van handbaltalenten van Brabant konden voegen. Daarmee verlengen ze het verblijf bij de tophandballers voor respectievelijk het 2e, 4e en 3e jaar.

Handbalschool Brabant werkt met veel handbalverenigingen in Brabant en Zeeland samen om talentvolle jeugdspelers en –speelsters trainingen aan te bieden die erop gericht zijn de top van het handbal te bereiken. Hiervoor zal het komende seizoen een intensief handbal programma worden afgewerkt waarbij ook wordt deelgenomen aan internationale toernooien in onder meer Duitsland, Denemarken en Zweden. Aan de Handbalschool Brabant is een sportpsycholoog en een fysiotherapeut verbonden voor een optimale begeleiding. (meer info: www.handbalschoolbrabant.nl)

Binnen HV Tremeg zijn Thomas, Maren en Sanne echter niet de enige die het zover hebben weten te schoppen. Lisan Kuijpers (huidig speelster van dames 1),  Sophie van de Heuvel (huidig speelster dames 2), Kinoe Verhoeven (huidig speler heren 1), Guus van den Heuvel (huidig speler bij Bevo heren 2), Ilse van den Heuvel en Niemke Strijbos (huidig speelster meisjes B),  Kyan van Berlo (huidige speler bij Bevo jongens B), Falco van Dijk (jongens D) en Aukje Snijders (gemengd D), Laura Swinkels en Liza Rovers (beide Jong Oranje) gingen hun voor bij de Handbalschool Brabant.

Handbalvereniging Tremeg is een leuke club waar sportiviteit en gezelligheid samengaan. Dat geldt voor alle spelers en speelsters in elke leeftijdscategorie die begeleid worden door enthousiaste begeleid(st)ers . Wil je ook kennismaken met de handbalsport? Kom dan eens kijken en meedoen bij één van de trainingen. (www.tremeg.nl)

Comments are closed.

Scroll To Top