woensdag , 23 januari 2019

Thomas, Falco en Aukje van HV Tremeg geselecteerd voor Handbalschool Brabant

De Olympische Spelen zijn alweer even geleden maar sindsdien kent iedereen Tess Wester Estevana Polman en de rest van het Nederlandse handbalteam. Sindsdien is handbal Hot, en dat merkte Handbalschool Brabant ook dit jaar weer bij de inschrijvingen. Velen melde zich aan voor de selectierondes, en zo ook Thomas van der Vliet en Aukje Snijders uit Gemert en Falco van Dijk uit Boekel. Afgelopen weken hebben zij alle selectietrainingen van de Handbalschool Brabant met succes afgerond. Hiervoor hebben ze samen met andere kinderen in hun leeftijdscategorie deelgenomen aan trainingen in de sporthal ‘t Kwadraat te Tilburg. In een 3-tal trainingen op zaterdagochtend van 09.00-11.00 uur, werden de spelers getraind en bekeken door toptrainers van het Nederlands Handbal Verbond. De selectiecriteria bestonden uit: fysieke-, mentale-, en sociale vaardigheden en bovendien stond tactiek en techniek op de lijst. Na de 3e training kregen Thomas, Falco en Aukje te horen dat zij zich bij het selecte groepje van handbal talenten van Brabant konden voegen. Voor Falco betekent dit het tweede seizoen bij de Handbalschool Brabant.

Handbalschool Brabant werkt met veel handbalverenigingen in Brabant en Zeeland samen om talentvolle jeugdspelers en –speelsters trainingen aan te bieden die erop gericht zijn de top van het handbal te bereiken. Hiervoor zal het komende seizoen een intensief handbal programma worden afgewerkt waarbij ook wordt deelgenomen aan internationale toernooien in onder meer Duitsland, Denemarken en Zweden. Aan de Handbalschool Brabant is een sportpsycholoog en een fysiotherapeut verbonden voor een optimale begeleiding. (meer info: www.handbalschoolbrabant.nl)

Binnen HV Tremeg zijn Thomas, Falco en Aukje echter niet de enige die het zover hebben weten te schoppen. Lisan Kuijpers (huidig speelster van dames 1),  Sophie van de Heuvel (huidig speelster meisjes A), Kinoe Verhoeven (huidig speler heren 1), Guus van den Heuvel (huidig speler bij Bevo heren 2), Ilse van den Heuvel, Maren van der Vliet en Niemke Strijbos (huidig speelster meisjes C),  Kyan van Berlo (huidige speler bij Bevo jongens C), Laura Swinkels en Liza Rovers (beide Jong Oranje onder de 16) gingen hun voor bij de Handbalschool Brabant.

Handbalvereniging Tremeg is een leuke club waar sportiviteit en gezelligheid samengaan. Dat geldt voor alle spelers en speelsters in elke leeftijdscategorie die begeleid worden door enthousiaste begeleid(st)ers . Wil je ook kennismaken met de handbalsport? Kom dan eens kijken en meedoen bij één van de trainingen. (www.tremeg.nl)

Comments are closed.

Scroll To Top