woensdag , 22 mei 2019

HA Tremeg boekt grote winst tegen Aristos

HA Tremeg boekt grote winst tegen Aristos (37-14)

Afgelopen zondag speelde de heren A van Tremeg tegen Aristos uit Best. Coach Maarten Huijbers had enige weken geleden het team een analyse laten maken van hun eigen wedstrijden door filmbeelden te laten zien. Ook op deze manier leren van het eigen spel, geeft inzicht die bruikbaar is voor verbetering en voor de resterende wedstrijden in de competitie. Conclusie was onder meer dat het tempo omhoog moest.
Tremeg liet zien dat deze interventie zijn vruchten afwierp. In een hoog tempo werd de aanval gekozen en werd snel gereageerd in de omschakeling naar de verdediging. Tremeg liep dan ook ver uit in de eerste helft door goed verzorgde aanvallen in de eerste en tweede fase.
Verdedigend werd gekozen voor een 5-1 variant, een goede keuze om de aanval van Aristos te verstoren.
De hele wedstrijd hield Tremeg het tempo hoog en waren mooie doelpunten te zien van topscorer Luc Scheepers. Maar ook uitgespeelde aanvallen leidde tot mooie doelpunten door Ralien Verhoeven vanuit de hoek en Tom Huijbers vanuit de opbouw.
Na een aantal nipt verloren wedstrijden is deze winst een mooie opsteker waardoor het vertouwen weer een boost krijgt. Tremeg heeft laten zien dat het serieus en hard kan werken en heeft deze wedstrijd dan ook verdient gewonnen. Nu zorgen dat deze inzet de rest van de competitie zo blijft.

DA Tremeg wint met gemak van Groesbeek (20-3)

Afgelopen zondag speelde de dames A van Tremeg tegen het voorlaatste geklasseerde Groesbeekse Glorie. Winnen was dan ook de enige optie, zeker omdat hiermee de kans op het kampioenschap behouden blijft.
Tremeg startte de wedstrijd met zelfvertrouwen en al snel werd een voorsprong gepakt. Toch liet Tremeg zich verleiden om met het lage tempo van de tegenstander mee te gaan. De overgangen van aanval naar verdediging en vice versa verliepen traag. Wel liet Tremeg mooie aanvallen zien waarbij vanuit de tweede fase gescoord werd door Sanne Schakenraad, Nomi Verbakel en Sanne Huijbers. Ruststand 7-1.
De tweede helft liet Tremeg wel zien dat het op tempo kon spelen. Hierdoor waren er ook een aantal mooie fastbreaks waarbij Mara van Dommelen en Daisy Manders scoorde. De omschakelingen van aanval naar verdediging en vice versa verliepen ook beter waardoor Groesbeek nog maar weinig zichtbaar was. Mede door uitstekend keeperswerk van Laura Geene kwam de tegenstander nauwelijks tot scoren. Volgende week wordt de strijd om het kampioenschap gespeeld wanneer Tremeg tegen concurrent Habo speelt.

Foto: Luc Scheepers
Foto gemaakt door: Randy van de Poel

Comments are closed.

Scroll To Top