woensdag , 22 mei 2019

DS1 wint ruim in Best

Tremeg speelden afgelopen zondag hun uitwedstrijd tegen Aristos uit Best. Een tegenstander waar tegen 2 punten gehaald moesten worden. De afgelopen reeks wedstrijden waar het om spande pakte Tremeg helaas net te weinig punten om uitzicht op promotie te houden. Toch heeft Tremeg een goed seizoen laten zien waarin het behalve van de kampioen punten heeft gewonnen.
Tremeg speelde de eerste helft niet goed en werden veel uitgespeelde kansen gemist. Wel wist Tremeg in de snelle omschakeling te scoren uit mooie fastbreaks. Dit zorgde ervoor dat de stand gelijk opliep. Ook had Aristos spelsystemen waar Tremeg geen vat op kon krijgen. Russtand 8-7.
De tweede helft wist coach Pawel Jacub zijn team weer te laten spelen op het niveau waar Tremeg bekend om staat, snel,dynamisch en verassend. Tremeg nam de voorsprong en liep verder uit. Ook door het uitstekende keeperswerk van Miep Verhoeven zorgde ervoor dat Aristos nauwelijks nog tot scoren kwam. Hoewel Tremeg nog steeds moeite had met de 6-0 verdediging werden er mooie doelpunten gemaakt vanuit zowel de eerste als tweede lijn. Eindstand 10-19.
Met nog 1 wedstrijd maakt Tremeg nog steeds kans op de 4e plek. Daarmee sluit Tremeg het seizoen redelijk goed af en is er een goede stap gezet voor het komende seizoen.

D1 eindigt op de derde plek

Afgelopen zondag speelden de D1 van Tremeg hun uitwedstrijd tegen Olympia. Dit was de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Tremeg wist dat dit een pittige strijd om de winst zou worden, thuis werd echter ruim gewonnen.
Tremg koos voor een offensieve 3-3 verdediging een variant die door het NHV wordt voorgeschreven omdat dit de dynamiek in het spel bevorderd. In de eerste helft lukte het Tremeg goed om Olympia tegen te houden. Toch lipe de stand gelijk op het was het heel spannend. Ruststand 12-12
Tweede helft koos Tremeg om wat defensiever te spelen omdat de tegenpartij een kop groter veelvuldig van de ruimtes gebruik maakte waardoor doelpunten ontstonden. Op zich nog niet erg want Tremeg scoorde er ook op los. Mooie aanvallen waarbij Tremeg doelgericht de vrije ruimtes zocht werden beloond met een doelpunt. Nog steeds liep de stand gelijk op waardoor ook het publiek de zenuwen mar moeilijk onder controle kon houden. op het laatst trok helaas Tremeg aan het kortste eind en verloor met 24-23. Hiermee eindigd D1 op de derde plek op de ranglijst, een uitstekende prestatie voor de nieuwkomer in deze klasse met Falco, Thomas, Imke, Aniek, Gino, Aukje, Lars, Ties, Daan, Timo en Ralf.

Foto gemaakt door Randy van de Poel
Foto Thomas van der Vliet

Comments are closed.

Scroll To Top