woensdag , 22 mei 2019

De kracht van HV Tremeg

Met nog 2 maanden voor de boeg in het zaalseizoen 2018/2019 is het ook even mooi om een balans op te maken voor wat betreft de prestaties van de teams. Zoals het er nu voor staat zullen er maar liefst 5 kampioenschapswagens door Gemert gaan rijden. De beide E teams, dames C, heren A en het vaandelteam dames 1 voeren nu de ranglijst aan. Dames B was al winterkampioen in de vorige poule.

HV Tremeg mag daarvoor best een klop op haar eigen schouder geven. 3 jaar geleden is bij HV Tremeg de nieuwe Nederlandse Handbalvisie geïntroduceerd. Trainers en coaches hebben kennis kunnen nemen welke bedoeling het Nederlands Handbal Verbond daarmee heeft. Het gaat om snelheid, dynamiek en verassing. Dat betekent dat er op het veld een hoog baltempo en veel beweging zichtbaar is, spelers in de verdediging initiatief nemen om de bal te veroveren en in de aanval zo snel mogelijk gescoord wordt. Door middel van de 5 pijlers waar deze opzet mee gepaard gaat is het mogelijk om dat te bereiken. Techniek, tactiek, fysiek, mentaal en sociaal zijn die pijlers waar aandacht voor is.

Techniek, tactiek en fysieke vaardigheden krijgt de aandacht tijdens de trainingen maar de andere aspecten zijn een doorlopend onderwerp. Als er een wedstrijd gewonnen wordt en de spelers elkaar in de armen vliegen zie je dat de beleving er is, maar ook wanneer er een speler geblesseerd is en niet aan de wedstrijd kan deelnemen of een wedstrijd wordt verloren zie je dat de steun aan elkaar groot is. Daar horen dan de tranen van geluk en verdriet bij en zo ook de steunbetuigingen via een kaartje of de teamapp. Dat maakt HV Tremeg mentaal sterk.

Dames 1 na winst op Vespo

Maar bij HV Tremeg is het ook gezellig, technisch commissielid Huub Verhoeven verwoord het altijd als “Tremeg is een clubke wá gèr handbalt”. Coach Pawel Jacub beschrijft HV Tremeg als een warme familie waar je welkom bent. Coach Hans van Boxtel vat het samen met de woorden, familiair, gezellig, sportief en competitief. Maar ook de jeugdcommisie die het jeugdkamp organiseert, met teams topwedstrijden bezoekt, sinterklaas- en carnavalstrainingen verzorgt maakt dat sociale aspecten de aandacht krijgt.

Samen met de enthousiaste en juichende ouders die verantwoordelijk zijn voor de was en het vervoer van de spelers, het samenwerkingsverband met sponsors, sportpsycholoog Jitze Jouwsma en fysiotherapeut Rens Manders, alle commissies en vrijwilligers is HV Tremeg een trotse handbalvereniging.

Comments are closed.

Scroll To Top