woensdag , 22 mei 2019

D1 en Dames C1 winnen

Dames C1 winnen uit tegen HMC

De dames C1 van Tremeg zijn bezig aan een prima seizoen en staan door doelsaldo op een gedeeld derde plek. Dit weekend stond de veel lager geklasseerde HMC uit Raamsdonkveer op het programma. Door een grote overwinning zou de derde plek op de ranglijst weer veiliggesteld kunnen worden.
Tremeg ging met hoge snelheid van start en dat zorgde voor een snelle voorsprong. Er vielen veel doepunten uit zowel de eerste als de tweede fase. Hierdoor waren mooie doelpunten te zien van Nienke van Boxtel, Miranda van Asseldonk, Ilse van de Heuvel en Niemke Strijbos. Maar ook uit de derde fase vielen mooie doelpunten. Tremeg is dit seizoen begonnen om het systeemhandbal bij deze damesgroep te introduceren. Dit betekent dat er spelpatronen worden ingezet waarna georganiseerd met dreiging en verassing van positie wordt gewisseld. De tegenstander krijgt hierdoor moeilijk grip op wie nu de speler is die verdedigd moet worden. Ruststand 4-18
In de tweede helft ging Tremeg door met het goede spel wat in de eerste helft te zien was. Ook eerste lijn spelers kwamen tot scoren nadat keeper Laura Geene de fastbreak inzetten. Hierdoor kon eenieder haar doelpunt maken en dat deden Maren van der Vliet, Fleur van Alphen, Jolijn Peters en Suze de Nooijer en Janne van Hoof dan ook. Eindstand 9-36.

D1 wint wedstrijd om de derde plek

Afgelopen zaterdag speelde de D1 hun thuiswedstrijd tegen White Demons uit Berkel-Enschot. De tegenstander strijd samen met Tremeg om de derde plek in de competitie. Afgelopen weken was getraind op spelsystemen waarbij dynamiek, snelheid en verassing centraal stond.
Tremeg begon aan de wedstrijd en liet zien dat het geleerde op de training in de praktijk werd gebracht. Zodra de opbouwspelers op snelheid hun acties maakte was een andere speler alweer doelgericht in beweging. Op de cirkel kwam daardoor Aukje Snijders veelvuldig vrij voor goal en scoorde diverse doelpunten. White Demons had in de beginfase geen antwoord op de spelsystemen van Tremeg. Ook vanaf de opbouw scoorde Tremeg met doelpunten van Aniek van de Heuvel, Thomas van der Vliet en Falco van Dijk. Ruststand 12-4
In de tweede helft had de tegenstander door dat zij anders moesten gaan spelen. Dit zorgde ervoor dat White Demons aan een inhaalrace begon. Het kostte Tremeg enige tijd om zich in te stellen op een duidelijk fellere tegenstander dan de eerste helft. Het was dan ook fantastisch om te zien dat Tremeg dit deed. Er werd keihard verdedigd en zelfs de kleinste van Tremeg hield de grootste van White Demons tegen. En ook in de aanval herpakte Tremeg zich. Vele positiewisselingen zorgde ervoor dat de tegenstander het overzicht kwijtraakte. Ook Lars Ermers maakte hierdoor vanaf de cirkel een fantastisch doelpunt. Eindstand 20-16.

Foto gemaakt door Randy van de Poel
Foto Lars Ermers

Comments are closed.

Scroll To Top